Algi morskie – jak jeść i jakie mają właściwości?
Algi morskie można jeść na surowo, suszone lub jako dodatek do wielu potraw, takich jak sushi, sałatki czy zupy. Są bogatym źródłem białka, minerałów i …
elini.pl – informacje nie tylko o zdrowiu
psychologia, dzieci, sport
by EmilAlgi morskie można jeść na surowo, suszone lub jako dodatek do wielu potraw, takich jak sushi, sałatki czy zupy. Są bogatym źródłem białka, minerałów i …
by EmilAnanas to źródło bromelainy, która wspiera trawienie i łagodzi stany zapalne. Owoce te bogate są w witaminę C, ale ich spożycie nie jest wskazane dla …
by EmilOrzechy brazylijskie to jedno z najbogatszych źródeł selenu, a także cennych tłuszczów nienasyconych i przeciwutleniaczy. Dzięki swojemu składowi wspierają odporność, pracę serca i kondycję skóry. …
by EmilPestki słonecznika dostarczają zdrowych tłuszczów, białka i witamin, wspierając serce oraz działanie układu nerwowego. Jednak przez wysoką kaloryczność i zawartość fosforu nie są polecane osobom …
by EmilOrzeszki ziemne to źródło białka, zdrowych tłuszczów i licznych witamin. Ich regularne spożywanie korzystnie wpływa na serce i wspiera układ nerwowy, choć osoby z alergią …
by EmilCiecierzyca jest bogata w białko, błonnik, witaminy z grupy B oraz minerały, dzięki czemu świetnie wspiera dietę roślinną i pomaga regulować poziom cukru we krwi. …
by EmilDynia piżmowa to bogate źródło błonnika, witamin i składników mineralnych, które wspierają odporność i trawienie. Ma delikatny smak, łatwo ją przyrządzić, a dzięki niskiej kaloryczności …
by EmilJarmuż dostarcza cennych witamin, błonnika i przeciwutleniaczy, dlatego wspiera odporność i pracę serca. Nie każdy jednak powinien sięgać po niego bez ograniczeń – osoby z …
by EmilOrzechy włoskie wspierają pracę mózgu, serca i pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Niestety, nie każdemu służą – alergicy oraz osoby z problemami z układem pokarmowym powinny …
by EmilRukola to liściaste warzywo, które wyróżnia się pikantnym smakiem i wysoką zawartością wartości odżywczych, takich jak witamina C i żelazo. Doskonale sprawdza się jako składnik …
