Groch – właściwości zdrowotne i jak go stosować?
Groch dostarcza organizmowi białka, błonnika i witamin z grupy B, wspierając układ trawienny i obniżając poziom cholesterolu. Najlepiej wykorzystać go w zupach, pastach oraz jako …
elini.pl – informacje nie tylko o zdrowiu
psychologia, dzieci, sport
by EmilGroch dostarcza organizmowi białka, błonnika i witamin z grupy B, wspierając układ trawienny i obniżając poziom cholesterolu. Najlepiej wykorzystać go w zupach, pastach oraz jako …
by EmilMaliny wspierają odporność, łagodzą objawy przeziębienia i pomagają w regulacji poziomu cukru we krwi. Zawierają dużo witaminy C, błonnika i silnych przeciwutleniaczy. Dzięki temu są …
by EmilAwokado dostarcza zdrowych tłuszczów, wspiera pracę serca i może być cennym składnikiem diety. Jego regularne spożywanie poleca się m.in. osobom dbającym o cholesterol, ale nie …
by EmilAronia wyróżnia się wyjątkowo wysoką zawartością antyoksydantów, co czyni ją skutecznym wsparciem w profilaktyce wielu chorób. Mimo szerokiego zastosowania i licznych korzyści zdrowotnych, nie każdemu …
by EmilKakao to nie tylko smaczny dodatek do deserów, ale też naturalne źródło przeciwutleniaczy, magnezu i żelaza, korzystnie wpływające na serce i samopoczucie. Może być wykorzystywane …
by EmilSeler naciowy to warzywo o niskiej kaloryczności, które wspiera odchudzanie i może obniżać ciśnienie krwi. Sprawdza się w sałatkach, sokach i jako chrupiąca przekąska, ale …
by EmilKsylitol to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, który coraz częściej pojawia się jako zdrowsza alternatywa dla cukru. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym i wspiera zdrowie jamy …
by EmilSok z ogórków kiszonych wzmacnia odporność, dba o florę bakteryjną jelit i pomaga uzupełnić elektrolity po wysiłku fizycznym. Nie wszyscy jednak powinni po niego sięgać …
by EmilDzika róża wzmacnia odporność, wspiera układ krążenia i działa przeciwzapalnie. Dzięki wysokiej zawartości witaminy C oraz innych cennych składników odżywczych pomaga w leczeniu przeziębień, wspomaga …
by EmilDereń jadalny nie jest trujący – jego owoce nadają się do spożycia i od wieków wykorzystywane są w domowych przetworach. Pomaga przede wszystkim przy problemach …
