Tapioka – co to jest i jak ją wykorzystać w kuchni?
Tapioka to skrobia pozyskiwana z manioku, popularna głównie w postaci perełek lub mąki. Doskonale sprawdza się jako składnik puddingów, zagęszczacz do zup i deserów czy …
elini.pl – informacje nie tylko o zdrowiu
psychologia, dzieci, sport
by EmilTapioka to skrobia pozyskiwana z manioku, popularna głównie w postaci perełek lub mąki. Doskonale sprawdza się jako składnik puddingów, zagęszczacz do zup i deserów czy …
by EmilCukinia dostarcza organizmowi potasu, witaminy C i błonnika, a przy tym jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Można ją jeść na surowo, zapiekać, grillować albo dusić. Dzięki …
by EmilOrzechy makadamia dodają potrawom delikatności i chrupkości, świetnie sprawdzając się zarówno w słodkich, jak i wytrawnych przepisach. Warto po nie sięgać, bo są źródłem zdrowych …
by EmilMorwa czarna pomaga obniżać poziom cukru we krwi i wspiera pracę układu odpornościowego dzięki swoim silnym właściwościom antyoksydacyjnym. Jej owoce i liście są źródłem cennych …
by EmilDurian to owoc bogaty w błonnik, witaminy z grupy B, potas i antyoksydanty, wspierające układ nerwowy i serce. Zawiera zdrowe tłuszcze, a dzięki swoim właściwościom …
by EmilMiechunka, czyli physalis, to owoc o słodko-kwaśnym smaku, który świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów, sałatek i przetworów. Zawiera dużo witaminy C, antyoksydantów oraz …
by EmilKalina koralowa to roślina, którą można wykorzystać nie tylko jako ozdobę ogrodów, ale także w domowej apteczce. Jej owoce i kora są cenione za działanie …
by EmilAcerola to świetne wsparcie, gdy potrzebujesz szybko uzupełnić witaminę C, zwłaszcza w okresach osłabionej odporności lub wzmożonego stresu. Warto jednak pamiętać, że jej nadmiar może …
by EmilKumkwat to nieduży owoc cytrusowy, który wyróżnia się wysoką zawartością witaminy C, błonnika i przeciwutleniaczy wspierających odporność. Jedzenie kumkwatów korzystnie wpływa na trawienie i kondycję …
by EmilRzeżucha wspiera odporność, poprawia trawienie i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Nie wszyscy jednak mogą sięgać po tę zieleninę – osoby z chorobami nerek …
