Surowe kakao – 6 zaskakujących właściwości
Surowe kakao to nie tylko źródło magnezu i antyoksydantów, ale też naturalny zastrzyk energii bez gwałtownych skoków cukru. Może wspierać pracę mózgu, poprawiać nastrój i …
elini.pl – informacje nie tylko o zdrowiu
psychologia, dzieci, sport
by EmilSurowe kakao to nie tylko źródło magnezu i antyoksydantów, ale też naturalny zastrzyk energii bez gwałtownych skoków cukru. Może wspierać pracę mózgu, poprawiać nastrój i …
by EmilPrzestać jeść słodycze można, krok po kroku zastępując je zdrowszymi przekąskami i ograniczając ich obecność w domu. Pomaga planowanie regularnych, sycących posiłków, dzięki którym mniej …
by Emil„Nie boli, nie działa” brzmi zgrabnie, ale to skrót myślowy. Akupunktura ma badania potwierdzające skuteczność w niektórych dolegliwościach bólowych, choć efekty są umiarkowane i zależne …
by EmilOwoce mają cukier, ale jego przedawkowanie z samej diety owocowej jest mało prawdopodobne u zdrowej osoby. Problem pojawia się przy dużych ilościach i sokach, gdzie …
by EmilKolendra to szybki sposób na więcej świeżości na talerzu i porcję przeciwutleniaczy. Wspiera trawienie, może łagodzić stany zapalne i pomaga regulować poziom cukru. Do tego …
by EmilLen bywa polecany na uderzenia gorąca i wahania nastroju, ale jego działanie jest słabsze i mniej przewidywalne niż klasyczna terapia hormonalna. Może pomóc części kobiet, …
by EmilWoda kokosowa działa jak naturalny izotonik: szybko nawadnia i uzupełnia elektrolity. Ma potas, trochę sodu i niewiele kalorii, więc sprawdza się po wysiłku. Nie zastąpi …
by EmilPokrzywa zwyczajna to nie tylko chwast – badania wskazują na działanie przeciwzapalne, moczopędne i wspierające gospodarkę żelaza. Zawiera polifenole, flawonoidy i krzemionkę, co tłumaczy jej …
by EmilOstropest plamisty wspiera regenerację wątroby dzięki sylimarynie, ale o jej dostępności decyduje forma. Najlepiej działa mielony lub w standaryzowanym ekstrakcie, bo całe ziarna przechodzą przez …
by EmilNaturalna witamina C jest w świeżych warzywach i owocach, zwłaszcza w papryce, natce pietruszki, czarnej porzeczce i rokitniku. Dużo mają też kiwi, truskawki i cytrusy, …
