Miechunka (physalis) – jak ją stosować i jakie ma właściwości?
Miechunka, czyli physalis, to owoc o słodko-kwaśnym smaku, który świetnie sprawdza się jako dodatek do…
Kalina koralowa – zastosowanie i właściwości zdrowotne
Kalina koralowa to roślina, którą można wykorzystać nie tylko jako ozdobę ogrodów, ale także w…
Acerola – kiedy warto po nią sięgnąć i na co uważać?
Acerola to świetne wsparcie, gdy potrzebujesz szybko uzupełnić witaminę C, zwłaszcza w okresach osłabionej odporności…
Kumkwat – właściwości-wartości odżywcze i przeciwwskazania
Kumkwat to nieduży owoc cytrusowy, który wyróżnia się wysoką zawartością witaminy C, błonnika i przeciwutleniaczy…
Rzeżucha – na co pomaga i jakie ma przeciwwskazania?
Rzeżucha wspiera odporność, poprawia trawienie i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Nie wszyscy jednak…